Tähtikuitu Oy

 

Tähtikuitu Oy on Sodankylän kunnan 100 % omistama vuonna 2013 perustettu verkkoyhtiö, joka on rakentanut huippunopean valokuituverkon kunnan alueelle vuosien 2014 – 2017 aikana, hyödyntäen Viestintäviraston myöntämää Laajakaistalain mukaista julkista tukea. Rakentaminen jatkuu edelleen markkinaehtoisesti koko kunnan alueella.

 

Tähtikuitu Oy:n tarkoituksena on tarjota ja rakennuttaa valokuituliittymiä Sodankylän kunnan alueen kotitalouksille ja yrityksille sekä vapaa-ajan asuntoihin. Tähtikuitu Oy rakentaa kaikille hankealueelle liityntäverkon, josta jokaiselle tilaajalle tuodaan oma valokuitu. Verkkoon kannattaa liittyä nyt, koska liittyminen on rakentamisen jälkeen kallista ja kustannukset ovat silloin merkittävästi suuremmat. Valokuitukaapeli ei itsessään ole kovin kallista, mutta verkon suunnittelu, erinäisten rakentamiseen liittyvien lupien hakeminen ja maanrakennustyöt maksavat. Kuituverkon rakentaminen on kertainvestointi. Valokuituliittymä on jokaisen kodin perushyödyke aivan kuten sähkö tai vesi ja se nostaa kiinteistösi arvoa. Kuituliittymä mahdollistaa uusien ja alati kehittyvien sähköisten palvelujen käytön tai etätöiden tekemisen ilman ongelmia.

 

Yhtiön hallituksen muodostaa 2020 kesästä lähtien puheenjohtajana Juho Takala, varapuheenjohtajana Jenni Soopa ja jäseninä Arja Mäkitalo, Jari Hakkarainen ja Pertti Tervo.

 

Tähtikuitu Oy on varsinainen jäsen Suomen Seutuverkot ry:ssä ja toimitusjohtaja Jussi Rantamo toimi yhdistyksen hallituksessa joulukuusta 2012 - joulukuu 2019, ollen lisäksi yhdistyksen varapuheenjohtaja vuosina 2018-2019.